loader image

Професії It: 23 Професії, Які Допоможуть Визначитися З Вибором

«Комп’ютерні науки та інформаційні технології в бізнесі». Завдяки варіативному як отримати грант на навчання в it компоненту програми здобувачі отримують знання та вміння використовувати інформаційні технології, комп’ютерні системи і мережі, спеціалізоване програмного забезпечення в кредитно-фінансовій сфері. Особливістю програми є підготовка технічно обізнаних спеціалістів. Факультет інформаційних технологій заснований 2013 року, він є наймолодшим у виші. Навчання на факультеті проводять за спеціальностями «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Інформаційні системи та технології», «Телекомунікації та радіотехніка». Наша компанія DNA325 один з лідерів на ринку IT рекрутингу.

Знайди Свою: Повний Список Професій В It-сфері

Web-аналітик збирає і аналізує дані про поведінку відвідувачів інтернет-сайту, отримана з його допомогою інформація дозволяє внести корективи в роботу ресурсу з метою підвищення ефективності просування. По суті, цей фахівець оцінює якість дій SEO-фахівця та інших учасників команди, які працюють на благо власника сайту. Контент-менеджер — редактор сайту в широкому сенсі, який відповідає за наповнення та інформаційну складову ресурсу.

яку IT спеціалість обрати

Для Яких Спеціальностей Необхідно Добре Знання Англійської Мови

Не секрет, що роботодавці особливо цінують фахівців, які можуть виконувати одразу кілька завдань, у даному випадку – створювати і frontend, і backend-частини. Відповідно зарплата у них дещо вища, ніж у вузькоспрямованих розробників, а попит на ринку праці — вищий. Потрібно додати, що Stack Overflow — це не єдиний майданчик, що становить рейтинги мов, і в інших джерелах дані можуть дещо відрізнятися. Однак у топ-10, найчастіше, входять одні й ті самі технології, і змінюється лише їхня позиція у цьому списку.

Найбільш Затребуваних It-спеціальностей У 2023 Році

яку IT спеціалість обрати

Product Owner володіє не тільки навичками бізнес-аналізу, але і вміє розставляти пріоритети (тобто вирішує, що потрібно робити в першу чергу, а що пізніше). Бізнес-аналітик бере ідею у замовника і транслює її розробникам – пояснює їм все детально, пише ТЗ, робить Mock-up, перевіряє, чи вимоги не суперечать існуючому функціоналу і т.д. Сучасне IT має гострий дефіцит гарних, талановитих проєктних менеджерів-управлінців, які керують IT-проєктом. Однак щоб стати проджект-менеджером, необов’язково мати айтішне минуле. Так само і в ІТ — особливо цінними є розробники, які здатні своїми знаннями та навичками покрити декілька професій, а в даному випадку — фронтенд та бекенд.

яку IT спеціалість обрати

Освіта Для Майбутніх It-фахівців: 9 Вищих Навчальних Закладів України З Профільними Програмами

Радимо чітко визначити та виписати, чого ти хочеш досягти, обираючи IT-професію. DevOps (скорочення від Development & Operations) представляє собою співпрацю між командами розробників та операторів з метою оптимізації всіх процесів життєвого циклу програмного забезпечення. Зоною відповідальності DevOps інженера є автоматизація розробки, тестування та розгортання програмних застосунків. У свою чергу фахівець з вивчення даних повинен розумітися на алгоритмах машинного навчання, вміти створювати моделі даних, писати код такими мовами, як Python, SAS та використовувати в своїй роботі інші аналітичні інструменти. Вже зараз на підприємствах та в організаціях спостерігається зростання обсягів згенерованих даних в геометричній прогресії.

Ми хочемо сказати, щопрофесії в IT технологіяхдалеко не завжди пов’язані з технічними науками і зовсім не обов’язково вимагають математичного складу розуму. Інформація на сайті в розділі «Професії за напрямками», що стосується вступу у ВНЗ, є узагальненою і носить ознайомлювальний характер. Обов’язково уточнюйте деталі безпосередньо в приймальних комісіях. Рівень Upper Intermediate+ необхідний технічним письменникам та фахівцям з роботи з даними, такими як Data Scientists та Data Analyst. Високий рівень, як мінімум, Upper Intermediate, необхідний фахівцям, які безпосередньо спілкуються з клієнтом, а це Project Manager, Customer Success Manager, Sales Managers, техліди та вища ланка керівництва IT-компанії.

Такий фахівець відповідає за управління всіма маркетинговими кампаніями, які просувають компанію та її продукти. Він відіграє важливу роль у підвищенні впізнаваності бренду для залучення трафіку і клієнтів. Python-розробник — це фахівець, який пише, тестує та підтримує серверний код на мові Python для розроблення та покращення програмних додатків. Розробники Python також створюють і підтримують додатки на основі Python, перевіряють точність коду та забезпечують його відповідність стандартам. IT, телекомунікації і зв’язок – перспективні та динамічні галузі, до яких сьогодні прикута увага більшості бізнесменів. Це й не дивно, адже багато хто відносять ці напрямки до «сфер майбутнього», тому уже зараз інвестують гроші в їхній розвиток.

яку IT спеціалість обрати

Вкрай бажано прагнути Upper Intermediate і вище, оскільки добре знаючи англійську ви зможете легко взаємодіяти з іноземними ресурсами, що є невід’ємною частиною роботи девелопера, а також обмінюватися досвідом з іноземними колегами. Насправді оцінити поточну ситуацію на ринку IT та вибрати сферу з найкращими перспективами та зарплатою — завдання не найпростіше, особливо для новачків. Щоб допомогти вам визначитися, в цій статті ми вирішили розглянути спеціальності, які будуть користуватися попитом не тільки в 2023 році, але і в найближче десятиліття.

Своїм досвідом та оглядом ділиться Андрій Головко, Engineering Manager у SPD-Ukraine. Андрій має 15 років досвіду у сфері IT, eleven років із яких працює в компанії SPD-Ukraine, з 2018 року обіймає посаду Engineering Manager на fintech-проєкті PitchBook. IT-рекрутер працює з роботодавцями, обговорює вимоги до вакансій, критерії відбору та деталі процесу найму. Він також може надавати допомогу в складанні вакансійних описів, проводити наради з роботодавцями та надавати звіти про процес підбору персоналу.

  • Їм же доводиться і з’ясовувати причини “плинності” і боротися з нею.
  • Також слід зазначити, що розробками мобільних девелоперів користуються не лише власники смартфонів та планшетів, але й власники смарт-годин, електронних книг та багатьох інших гаджетів, без яких важко уявити життя сучасної людини.
  • Якщо Ви замислюєтеся над зміною професії, можливо, ця інформація стане Вам у нагоді при виборі нової діяльності.
  • Ці позиції пов’язані з управлінням людьми, проектами, офісами.

Тому для рекрутера важливо не просто знайти кандидата, але ще і вмовити його пройти співбесіду, тому що часто вакансій більше, ніж кандидатів, особливо на рідкісні позиції. HR Manager відповідає за загальну політику компанії щодо співробітників – адаптацію, мотивацію, соціальні компенсації, аж до звільнення. HR Manager допомагає мотивувати, розвивати співробітників, навчати їх необхідним для роботи навичок і знань, проводити атестацію і т.д. Вам підійде цей напрямок, якщо ви педантичні та скрупульозні; якщо можете довго сидіти та вишуковувати всі баги в роботі системи.

Як видно з діаграми, головні позиції належать фронтенд-бібліотекам та фреймворкам — jQuery, React.js, Vue.js, Angular, бекенд-технологіям (Node.js, Express) а також технологіям .NET платформи — ASP.NET та ASP.NET Core. Наша команда розробила спеціальний тест, який дозволить визначити яка iT-професія підходить вам найбільше. Отже, з IT-курсами ми визначилися і навіть зважилися на їх піти, проте, ось у чому питання – яку ІТ-професію вибрати? У новому матеріалі GoIT ми розповімо про нюанси роботи в Google Таблицях і Майкрософт Excel.

Але якщо потрібно пройти повне навчання з нуля до рівня фахівця, краще вибирати Базовий або Преміум. А для того, щоб вивчити 2-3 нові технології, або повторити знання, готуючись до співбесіди, підійде Пакет Стартовий. Вивчіть інформацію на сторінці обраних спеціальностей – перегляньте Карту спеціальності, вебінари для новачків — так ви дізнаєтеся, що потрібно вивчити і скільки на це потрібно часу, а також, які ресурси будуть доступні для вас на ITVDN.

Таким чином можна з упевненістю сказати, що, як мінімум, у найближчий рік фахівці в галузі фронтенд-розробки все ще будуть потрібні ринку, і ви зможете легко знайти свою першу роботу в цьому напрямку. Даний фахівець повинен мати чудове аналітичне мислення, володіти математичним апаратом (включаючи мат. статистику та мат. моделювання), знати програмування (Python, R) та бази даних (як реляційні, так і нереляційні). З початку 2010-х років професія Data Scientist вважається однією з найбільш привабливих, високооплачуваних та перспективних в IT. Сфера відповідальності тестувальника – виявлення несправностей, багів ПЗ, допущених розробниками. Затребуваність цих фахівців важко оскаржити, адже кожний програмний продукт перед появою може пройти не одну ітерацію тестування, де виявляється вагома кількість багів. Виходить, без QA ми мали б дуже недопрацьоване ПЗ, а виробник — провал продукту на ринку, падіння репутації та, ймовірно, навіть банкротство.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *